goldan

امروزه نگهداری از گل و گیاه به یکی از فعالیت‌های روزمره اکثر خانواده‌های ایرانی تبدیل شده است. در هر خانه ای حداقل یکی از اعضا علاقمند به نگهداری و مراقبت از گل و گیاه است. و تلاش می‌کند فضای خانه را عطرآگین و بانشاط نگهدارد. یکی از دغدغه‌هایی که افراد به هنگام نگهداری گل در خانه با آن مواجه می‌شوند این است که از گلدان سفالی استفاده کنند یا گلدان‌ پلاستیکی؟ در این مقاله سعی ما بر این است که مزایا و معایب هر دو نوع گلدان برای شما مطرح کنیم تا بتوانید مطابق با نیازتان، نوع گل و وضعیت موجود انتخاب صحیحی داشته باشید.

قبل از هرچیز باید توجه داشت که هردوی این گلدان‎ها برای نگهداری گیاهان مناسب هستند. فقط شرایط نگهداری و آبیاری گیاه در هرکدام متفاوت است. میزان آبی که به گیاه داده می‌شود در شادابی آن نقش بسزایی دارد. به همین جهت توصیه می‌شود افراد از گلدان‌های هم نوع برای نگهداری گیاهانشان استفاده کنند تا در آبیاری گیاهان دچار مشکل نشوند. و فواصل زمانی مناسب و مقدار آب کافی را با توجا به نوع گلدان برای آبیاری انتخاب کنند.

goldan

در ادمه به مزایا و معایب گلدان های پلاستیکی و گلدان های سفالی می‌پردازیم.

مزایای گلدان‌های سفالی:

جریان هوا در دیواره گلدان: سطح گلدان سفالی متخلخل است و به دلیل وجود منافذ، هوا با ریشه در ارتباط است. این امر باعث شادابی ریشه و گیاه می‌شود و از غرقابی شدن گیاه جلوگیری می‌کند. به همین دلیل ریشه و گیاه کمتر در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرند. در نتیجه ریشه سلامت و شاداب می‌ماند.

مقاومت در برابر نور آفتاب: گلدان‌ سفالی در برابر نور مستقیم خورشید مقاوم است. گیاهانی که نیاز به نور مستقیم  آفتاب دارند بهتر است که در گلدان‌های سفالی کاشته و نگهداری شوند.

ضخامت بالا: ضخامت بالای این گلدان‌ها موجب حفاظت ریشه و گیاه می‌شود و همچنین وزن زیاد این گلدان موجب می‌شود که گلدان واژگون نشود.

goldan

معایب گلدان سفالی:

خروج سریع رطوبت: ایرادی که به این نوع گلدان وارد است این است که، این نوع از گلدانها رطوبت خاک را به سرعت خارج می کنند، اگر گلدان های سرامیکی یا سفالی را انتخاب می کنید بهتر است برای گیاهانی استفاده شوند که خشکی را دوست دارند و در برابر خشکی مقاومند.

قیمت بالا: این گلدانها از نظر قیمت گران‌تر از نوع پلاستیکی هستند و شاید تهیه آنها برای افراد مبتدی و تازه کار درست نباشد.

امکان شکسته شدن، ترک خوردن یا لب پر شدن آنها بسیار زیاد است. و تمیز کردن گلدان سفالی مشکل است.

مزایای گلدان پلاستیکی:

وزن کم: گلدان‌های پلاستیکی بسیار سبک هستند. با توجه به اینکه درون گلدان‌ها با خاک پر می‌شود و خاک سنگین است،  استفاده از گلدان پلاستیکی جابجایی آن‌ها را برای افراد آسان تر می‌کند. هرچه گلدان سبک‌تر باشد میزان خستگی ناشی از جابجایی را کاهش می‌دهد.

ارزان و با تنوع رنگ بالا: گلدان‌های پلاستیکی از انواع دیگر گلدان‌ها قیمت مناسب‌تری دارند. این گلدان‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع و زیبا وجود دارند. ابعاد و اشکال این نوع گلدان‌ها نیز بسیار متنوع می‌باشد. و اشخاص مطابق با سلیقه و چیدمان منزلشان قادر به انتخاب آن‌ها هستند.

مقاومت در برابر ضربه: گلدان‌های پلاستیکی بسیار مقاوم هستند و شکسته نمی‌شوند. اگر جایی که گلدان در آنجا قرار میگیرد دارای ارتفاع از سطح زمین است و احتمال سقوط گلدان وجود دارد، استفاده از گلدان‌ پلاستیکی پیشنهاد می‌شود. زیرا نمی‌شکند و خسارت ناشی از آن نهایتا پخش شدن خاک بر روی زمین است.

آبیاری کمتر: گلدان های پلاستیکی اجازه نمی دهند که مبادله هوا و رطوبت به سرعت انجام شود و آبی که به گلدان داده شده سریع تبخیر شود. بنابراین گلدان‌های پلاستیکی برای گل‌های آب دوست و افرادی که مرتبا آب دادن به گیاهان را فراموش می‌کنند مناسب است.

پاکیزگی: گرفتن گرد و غبار از این گلدان‌ها بسیار ساده است و به راحتی می‌توان جدار بیرونی و درونی آن را با یک دستمال نم‌دار تمیز کرد.

goldan

معایب گلدان پلاستیکی:

حساسیت در برابر نور آفتاب: گلدان‌های پلاستیکی مقاومت کمی در برابر نور خورشید دارند. این گلدان‌ها در مقابل نور مستقیم خورشید تغییر شکل می‌دهند و دفرمه می‌شوند به ویژه اگر جنس پلاستیک آن مرغوب نباشد. پس بهتر است فقط بزای گیاهان سایه دوست که نیازی به نور مستقیم آفتاب ندارند استفاده شوند.

ضخامت کم: این گلدان‌ها ضخامت کمی دارند و ممکن است برای گیاهان بزرگ و ضخیم مناسب نباشند.

برای اطلاع از قیمت‌ها و مشاهده محصولات ما با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *